martes, 10 de diciembre de 2019

El dibuix infantil i el seu significat

El dibuix infantil afavoreix l'escriptura, la lectura i principalment la creativitat. A més, ajuda al xiquet o xiqueta a tindre més confiança en si mateix i a expressar els seus sentiments.
És un llenguatge molt sincer i espontani, i està especialment indicat per a comprendre als xiquets que siga per qualsevol motiu, no poden comunicar-se de forma verbal. 

Encara que sabem que cada xiquet té els seus temps, en algún moment es donen les diferents fases de coneixement i desenvolupament:

  1. Gargots incontrolats → Aquesta fase es dóna al principi d'experimentar amb el dibuix. Són traços sense cap ordre ni sentit, però en aquesta etapa el xiquet no té cap intenció de representar res en concret. 
  2. Gargots controlables → A mesura que es van realitzant traços, el dibuix va agafant un sentit i les línies agafen una forma. En aquesta etapa sí que hi ha una intenció representativa, encara que de vegades no siguem capaços de saber identificar el dibuix.
  3. Gargots amb nom →  Encara que els adults no puguem reconéixer el dibuix, el xiquet sap perfectament el que ha dibuixat. 
  4. Dibuix preesquemàtic →  Ací ja descobrirem representacions comprensibles. Les línies i formes traçades tenen un sentit i un raonament. Normalment comencen dibuixant figures humanes, ja que és el que resulta més fàcil.

Vaig a deixar l'enllaç de la pàgina que he trobat i m'ha semblat molt interessant per a saber diferenciar les diferents etapes del dibuix infantil:

https://www.naturarla.es/el-dibujo-infantil-la-importancia-y-fases-de-los-garabatos


Respecte al dibuix infantil, tinc una entrada relacionada amb el tema perquè a classe vam realitzar una activitat en la qual havíem d'analitzar unos dibuixos de xiquets. Deixe a continuació l'enllaç:

https://artisteandoconsara.blogspot.com/2019/12/creativitat-dels-xiquets-i-xiquetes_26.html

No hay comentarios:

Publicar un comentario