viernes, 1 de noviembre de 2019

Creant amb aquarel·les

Avui parlarem sobre la tècnica de l'aquarel·la.
Concretament sobre el "lavado plano", la tècnica més utilitzada.
Consisteix en aplicar en una paleta una sèrie de colors que es desitgen utilitzar per al dibuix, i en la mateixa paleta es poden realitzar diferents mescles de colors. A l'hora de mesclar els colors o d'usar-los hem de banyar el pinzell en aigua, ja que així s'aconsegueix un efecte mullat sobre el paper, el qual és l'objectiu. 


En els següents vídeos podem veure uns exemples de com es realitza aquesta tècnica:






En aquesta fotografia podem observar el moment de la realització, on es veu la paleta amb els colors i pinzells, a més de diferents pots on es banyen els pinzells. 





Per últim, aquests són dos dibuixos realitzats en classe amb la tècnica de l'aquarel·la.




Autoretrat

Aquest treball es basa en realitzar un autoretrat d'una fotografia pròpia a través d'un programa a l'ordinador o al mòbil (GIMP), de manera que estem treballant l'art de manera digital.


Amb aquesta activitat es practica tant la tècnica del collage com els recursos digitals que tenim avui dia gràcies a les noves tecnologies, i amb les quals es pot treballar la plàstica i l'art.

La tècnica consisteix primerament en dessaturar la imatge i a continuació posteritzar-la en diverses tonalitats, en el meu cas vaig escollir fer-la en quatre. Finalment es substitueixen els valors tonals per diferents colors que ressalten entre ells.


A continuació es pot apreciar la transformació de la fotografia a través d'aquesta tècnica: